Поръчката за ремонта на самолетите Су-25 не е прекратена. Това се

...
Поръчката за ремонта на самолетите Су-25 не е прекратена. Това се
Коментари Харесай

Поръчката за ремонта на Су-25 не е прекратена, твърди МО

Поръчката за ремонта на самолетите Су-25 не е прекъсната. Това се показва в известие на Министерството на защитата, пратено късно нощес, откакто в началото се появи информация за прекъсване на процедурата. 
 Каракачанов анулира публичната поръчка за ремонт на Су-25  МО заобикаля Народното събрание за ремонта на самолети с 6 пъти повишена цена
С решението си от 2 ноември 2018 година министърът на защитата не приключва горепосочената процедура, а употребява правото си по член 22, алинея 8 от Закон за обществените поръчки на възложител да даде инструкции на комисията за осъществяване на договаряния с ОАО „ 558 Авиационен ремонтен цех ”, Беларус, и да удостовери с нов протокол и отчет постигнатите понижения на цените за ремонт на щурмовите самолети Су-25, прецизират от МО.

В известието на министерството се показва също, че оповестената планирана стойност от 82 510 000 лв. може да бъде изменена /достигната/ единствено с решение на Министерския съвет.

Това е следващото опровергаване, което военното ведомство прави по тази социална поръчка. Първоначално стана ясно, че единственият явил се кандидат 558 Авиационен ремонтен цех, Беларус предлага неведнъж по-висока цена за ремонта на самолетите от заложените в документите средства. Вместо плануваните до 82.5 млн. лв. без Данък добавена стойност офертата е за близо 133 млн. евро.

От МО незабавно опровергаха информацията, защото на процедура контракт не бил подписан и занапред предстояли договаряния с беларуския цех.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР